Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Чарлз Ландри-специалист по културни политики се срещна с кмета на община Кърджали

 12 Юли 2005

В края на миналата седмица гост на Артдвижение Кръг в Кърджали бе англииският специалист по културни политики Чарлз Ландри.Той посети Артгалерията в Кърджали и младежката Арт къща в село Дъждовница, разработена по проект с подкрепата на Швейцарска културна програма.
Господин Ландри участва и в работна среща с кмета на община Кърджали инж.Хасан Азис и заместника му инж.Ситко Синабов.В разговора си с него те изтъкнаха важността на подобни проекти като този в село Дъждовница и влиянието му върху живеещите в малките и отдалечени населени места.
На осми април тази година официално бе открита младежка европейска арт къща в село Дъждовница.Инициатори на проекта бяха доброволците от движение Кръг ,които с помоща на общината успяха да реализират своята идея.Младежката европейска арт къща израстна върху основите на полусрутената сграда на старото училище в селото и се превърна в място за изложби,литературни четения и срещи на млади творци.
По време на визитата си в Кърджали миналата седмица английския специалист Чарлз Ландри посети и самата къща в Дъждовница, а до месец се очаква неговата оценка за реализацията на проекта тук.


 Прочитания: 2455 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign