Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учредиха награда за творчество

 16 Юни 2008

На 13 юни в училище “Й.Йовков” Кърджали си дадоха среща творчеството и добротата .На специално тържество под надслов “Аз искам в моя свят добро да има “бяха обявени първите носитетели на наградата “Нели Черкезова “ за детско творчество .
В присъствието на близки , съученици ,учители , приятели на рано отишлата си от този свят млада поетеса , директорката на учебното заведение Н . Кюпреджиева благодари на сем. Веселина и Тодор Черкезови за идеята да организарат ежегоден конкурс за млади таланти и учредят специален приз .Вярваме ,че рождения ден на Нели ще се превърне в Ден на творчеството не само за нашите ученици , но и за учениците от други училища , сподели тя.
Откриването и развиването на творческите заложби у децата е изключително важно , то е отговорност не само на учителите и родителите , но и на обществото като цяло . Надяваме се , че конкурсът и наградата ще стимулират всички пориви за творчество и красота ,които децата на Кърджали притежават , каза бащата на Нели д-р Тодор Черкезов .
Победителите в първия конурс “Ако можех да съм фея “
получиха грамоти и стъклопластики със символа на Нели - родопското лале, изработени от кърджалийския художник Недим Мустафа .
Най - добрите стихове и есета прозвучаха в изпълнение на младите автори , а наградените рисунки бяха експонирани заедно с творбите на Нели Черкезова в училищната художествена галерия .
Бе обявена и темата на следващия конкурс “Ако можех да съм птица” .


Още снимки
 Прочитания: 2480 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign