Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Побратимяваме се с Османгази, Бурса

 01 Септември 2008

Делегация от община Кърджали, водена от кмета инж.Хасан Азис посети община Османгази, Бурса.В нея бяха включени представители на БСП, ДПС, Атака, политически клуб „Тракия”, представени в ОбС. Турската община вече е взела решение за сключване на договор за побратимяване с община Кърджали. Нашият ОбС ще гласува предложението за побратимяване на заседанието си през м.септември.
В Бурса делегацията беше приета от кмета на Османгази г-н Реджеб Алтепе. Целта ни е да развиваме братските отношения между двете държави, двете общини и да бъдем по-активни и динамични при реализирането на общи проекти, нашето сътрудничество да се изразява в конкретни дела, каза г-н Алтепе. Турската община дари раници и униформи на децата от основното училище в с.Миладиново преди месеци, общ проект е и новата детска площадка в парк”простор”, най-голямата в Югоизточна България. Инж.Хасан Азис посочи, че сътрудничеството с Османгази е по-различно от това с другите побратимени общини, защото се предхожда от реализирането на такъв проект като детската площадка и изрази надежда, че взаимоотношенията ще продължат да се развиват.
Групата беше приета от председателя на изселническата организация проф.д-р Емин Балкан, осъществиха се срещи с бизнесмени, чийто корени са от Кърджалийско.
Община Османгази е с население над 900 000 души, в състава му влиза и старата градска част на Бурса.Възраждането на културно-историческите паметници в тази част и изграждането на спортни съоръжения и развлекателни центрове в новите квартали са сред приоритетите на тамошните общинари.На тяхна територия се намират и единствените в Турция съоръжения за водни ски , както и образцов център за безстопанствени животни, разположен на 114 декара.


 Прочитания: 2489 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign