Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Освежават класните стаи за бъдещите първокласници

 11 Септември 2008

703 първокласници от община Кърджали ще учат в освежени класни стаи през новата учебна година. И в момента продължава боядисването на 41 помещения в 25 общински училища.
За тази цел общинското ръководство е осигурило 1300 кг. латекс, 300 кг. блажна боя, четки, валяци и други необходими пособия.
Днес лично кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се включи в инициативата.Той заедно с кмета на с. Мост Лятиф Мехмед за час оставиха служебните си ангажименти и боядисаха класната стая на 11-те първокласници от ОУ “Христо Смирненски”, в което инж. Азис също е бил първокласник.
Инициативата за освежаване на класните стаи бе продиктувана от желанието ни да покажем съпричастност и ангажимент към учители, ученици и родители. Образованието не трябва да бъде само приоритет на общините , но и на всички.Решихме тази година да насочим усилията си към най- малките ученици, за да усетят нашата грижа и за да могат да учат в една приятна и чиста обстановка, сподели кметът на община Кърджали по време на акцията.
Училището в село Мост е с дълга история. В него през новата учебна година ще се обучават 106 деца, от които 30 са от други населени места. Учителският колектив е от 12 души под ръководството на директорката Бирсен Факи. В момента в сградата тече и друг ремонт. Подготвят се помещенията за училищния стол. Кухненският блок вече е ремонтиран остава да бъде и оборудван с необходимата техника.

Още снимки
 Прочитания: 2070 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign