Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започна новата учебна година

 15 Септември 2008

С много настроение, усмивки и цветя бе открит първият учебен ден в община Кърджали. Тържествата във всички учебни заведения започнаха точно в 9,00ч. ,както в цялата страна, с изпълнение на химна на Р България и посрещане на знаменните групи.
Кметът на община Кърджали бе гост на празника на децата в ОУ “ П.К. Яворов”. В най-вълнуващия за българското училище ден той поздрави учениците, пожела им здраве и успехи през годината.
Днес е Вашият ден скъпи учители и ученици!
Образованието не може да бъде нещо веднъж за винаги приключено.Ако искате да бъдете силни,ако искате да бъдете конкурентноспособни и вътре в страната и навън, гответе се да се образовате, да се обучавате цял живот.
Скъпи ученици, покорявайте върховете в Науката, бъдете любопитни и любознателни, нетърпеливи в търсене отговорите на въпросите, които Ви вълнуват! Винаги отстоявайте мнението си аргументирано и с доводи , като съвременни млади хора
Приемете моите искрени поздравления,заедно с пожеланието за здраве,успехи и ползотворен труд през Новата учебна година!, каза в словото си градоначалникът. След това инж. Азис лично подари на 50-те първокласници в основното училище книжки с приказки.
В СОУ ”Й.Йовков”, което отбеляза неотдавна 50 годишен юбилей, ще се учат 44 първокласници.Те бяха посрещнати по стар обичай с пита и мед и поздравени от секретаря на общината Сезгин Бекир.
По нетрадиционен начин отбелазаха началото на учебната година учениците от най- голямото в Южна България СОУ “П.Р.Славейков”. Гости на тържеството бяха представителите на университети от неправителствени организации от Испания, Колубмия и Мароко, които осъществяват проект, финансиран от ЕК под ръководството на доц. д-р Татяна Дронзина.
Голямата еуфория сред всички участници настъпи с появата на Вълшебника от Оз. Любимият приказен герой въведе първокласниците в училище и донесе посланието, че всяка мечта може да се превърне в реалност. На тържеството присъстваха и шестте феи, който орисаха всички в училището да бъдат все по-ученолюбиви, печеливши, конкурентноспособни и чаровни.
През цветната шестица преминаха и тази година първокласниците в СОУ “Отец Паисий”. Техен гост бе зам. –кметът на община Кърджали Нурджан Юсеин. На малчуганите и на целия колектив на най- старото училище в Кърджали той пожела успешна и ползотворна учебна година.


Още снимки
 Прочитания: 2286 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign