Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

703 първокласници влязоха в класните стаи

 15 Септември 2008

1 200 000 лв. са очакваните средства за община Кърджали от МОН п о Програмата за оптимизация на училищната мрежа, съобщи кметът инж. Хасан Азис. Средствата ще бъдат разпределени в няколко направления. Първото от тях е за ремонт на училищата, които ще приемат децата от закритите 6 учебни заведения през тази година. С друга част от средствата ще бъдат погасени задълженията на вече затворените школа . Предвиждат се и пари за откриване на ученически столове в средищните училища, за ремонт на санитарни възли, както и за обогатяване на материално-техническата база.
Единственото училище получило статут на защитено в община Кърджали е това в с. Ненково, в което са обхванати 30 деца в слети паралелки от 1-8 клас .През настоящата учебна година в област Кърджали първокласниците са 1373, половината от тях ще се обучават в община Кърджали –703.
През 2008 г. подрасващите и техните родители ще се радват на още една придобивка .Готов е техническият проект за осигуряване на интернет връзка между гражданите и образователните центрове, включително и по – големите кметства . В скоро време предстои община Кърджали и “Сиско-системс” да кандидастват по ОПРР за включването на всички населени места в мрежата . Осигуряването на широколентов интернет ще струва около 5 милиона евро, уточни кметът инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 2111 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign