Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Работна среща с директори на училища

 16 Септември 2008

Днес следобяд се проведе работна среща с директорите на училища от община Кърджали.В нея участваха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, зам.-кметът Елисавета Кехайова, представители на отдели „Финанси” и „Образование”.
Няколко бяха дискутираните теми, част от които ще бъдат разгледани и на предстоящата сесия на Общински съвет -Кърджали на 24 септември.
Инж. Азис представи подготвените два варианта за дофинансиране на поднормативните и слети паралелки в училищата за учебната 2008-2009 година в Община Кърджали. Първия вариант предвижда оформяне на 77 поднормативни паралелки и 13 слети за цялата община ,а необходимата сума за дофинансиране е в размер на 508 572 лева. При втория вариант слетите паралелки са 21 , поднормативните 57, а дофинансирането ще бъде в размер на 496 707 лв.
Участниците в срещата обсъдиха приоритетите в образованието, разпределението на целевите средства по модул „Организация на училищната мрежа”, тяхното усвояване и разпределението на имуществото на закритите вече училища в община Кърджали.
Сред дискутираните въпроси бяха и бъдещето утвърждаване на средищни училища в общината, както и оптимизиране на мрежата на предучилищните заведения за тази учебна година.

Още снимки
 Прочитания: 2014 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign