Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Подпомагат училищните библиотеки

 17 Септември 2008

Гимназията с преподаване на чужди езици "Христо Ботев" в Кърджали е сред осемте в страната, които получиха финансиране за попълване на книжния фонд. В рамките на одобрения проект учебното заведение вече разполага с 1 компютърна конфигурация и средства за закупуване на нови заглавия.
Финансирането е осигурено от Първа инвестиционна банка по програма “Библиотеки за българските училища”, администрирана от Фондация “Работилница за граждански инициативи”.
Програма “Библиотеки за българските училища” е ценна и с това, че за първи път се прави опит, при решаването на значим социален проблем да се търси публично - частното партньорство, което събира на едно място учители, родители, граждани, местна власт и бизнес, сподели директорката на ГПЧЕ “Христо Ботев” Йорданка Чавдарова.
Училищната библиотека в момента разполага с 25 000 тома, сред които ценни художествени творби на чужди автори в оригинал и специализирани списания на немски ,френски ,английски и руски език. Те се ползват не само от учителите и учениците на гимназията, но и от много студенти и граждани на Кърджали.Идеята е да бъде направен и електронен каталог , който ще улесни работата ,коментира Румяна Чернева -библиотекарка с повече от 30 години стаж.

Още снимки
 Прочитания: 1891 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign