Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали с номинация за "Златен печат"

 18 Септември 2008

Град Кърджали е отличен с номинация за Наградата „Златен печат” и получи покана за членство на Официално представителство на уникалните селища в Европа. Като кмет на Отличено селище инж. Хасан Азис получи
предложение да бъде избран в Ръководните Департаменти на „Официално представителство на уникалните селища в Европа”.
В чест на 100 годишнината от Независимостта на България днес от 16 часа в столицата ще се проведе официалната церемония по връчването на отличието „Златен печат” за „Уникално Европейско селище” на определени български градове и села заради богатото и уникално културно наследство, което те притежават.
През изтекла година отличието е връчено на много селища от Европейски държави, сред които Флоренция, Драма, Страсбург.
Отличието се присъжда от Неправителствените организации „Официално представителство на уникалните селища в Европа” и „Европейски форум на експертите”.Номинациите се правят от 150 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия за приноса си към българската наука и култура и са включени в ръководните Департаменти, наблюдаващи критериите за Номинация на селища-„Културно наследство”, „Уникални природни дадености”, „Инвестиционен интерес и възможности за развитие”. Сред притежаващите златни отличия българи са акад. Людмил Стайков, певицата Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, оперната прима Райна Кабаиванска и други.
Наградените градове и села, членове на Официалното представителство на уникалните селища в Европа се презентират пред Международните институции и донори в Културните центрове и Търговските ни представителства в Европейските столици.
 Прочитания: 2107 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign