Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриха учебната година в Земеделския колеж

 19 Септември 2008

С изпълнение на химна на Р България и на академичната младеж, днес бе открита учебната година в Земеделския колеж в Кърджали. За втора поредна година голямата аула събра днес студенти решили да се обучават тук по петте специалности предлагани в колежа.
За изминалите 12 месеца във Висшето училище се обучаваха 400 младежи и девойки от страната. Днес своите студентски книжки получиха още 300 души.
С приветствени думи към тях и техните колеги се обърна зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова. Тя пожела на студентите да бъдат достойни продължители на труда на своите преподаватели и да преодоляват предизвикателствата на знанието и живота.
Бизнесът има нужда от знаещи и можещи млади хора, а за да има такива е необходимо качествено образование, заяви в приветственото си слово по случай новата учебна година ректорът на Висше училище –Земеделски колеж - Пловдив доц. д-р Димитър Димитров.
След официалната церемония по откриването на учебната година всички първокурсници получиха своите студентски книжки. Час от тях бяха връчени от зам.-кмета Елисавета Кехайова.
Втората си учебна година Земеделския колеж Кърджали стартира с вече добре оборудвана материална база. Колежа разполага с модерни условия за обучение - аула с 350 места, десет аудитории, компютърна зала, мултимедия и други. През февруари 2009 година се очаква да се дипломират и първите студенти. Заедно с центъра за дистанционно обучение към колежа е създаден и център за професионално обучение. Чрез него студентите получават от първа до трета квалификация за около 50 професии. Центърът вече спечели и първия си проект “Развитие на човешките ресурси” по програма Леонардо да Винчи. След броени дни десет души ще заминат за обучение по туристически мениджмънт във Великобритания.

Още снимки
 Прочитания: 4043 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign