Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали има вече своя "Златен печат"

 19 Септември 2008

Град Кърджали бе отличен с награда “Златен печат” и стана член на Официалното представителство на уникалните селища в Европа.
Призът бе връчен вчера на церемония в Икономическия институт на БАН в столицата от Юлия Пискулийска, Искра Радева и г-жа Златанова.
Златния печат получи лично кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Пред присъстващите той сподели, че Кърджали е уникален град не само със своите исторически забележителности но и с природните си дадености. Градът се слави с най-много слънчеви дни през годината, а с изграждането на парк Арпезос ще бъде и най-зеления в страната ни. Уникално за страната ще бъде и строящото се в момента водно огледало на река Арда в чертите на града, каза още градоначалникът.
Чрез членството си в Официалното представителство на уникалните селища в Европа Кърджали ще бъде презентиран пред Международните институции и донори в Културните центрове и Търговските ни представителства във всички Европейски столици.
Със златния печат община Кърджали вече може да подпечатва всички представителни документи в кореспонденцията си с Европейските страни и с Институциите в страната.


 Прочитания: 2234 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign