Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ден без автомобили

 21 Септември 2008

За поредна година Европейската комисия, в партньорство с Министерството на околната среда и водите, организира седмица на мобилността и ден без автомобили – 22 септември. Водеща тема за тазгодишната кампания е „Чист въздух за всички! Просто мечта или възможна реалност”.
Важен аспект на кампанията е да се повиши информираността на населението за въздействието на транспорта върху околната среда и възможността да се използва алтернативен начин на транспорт.
Община Кърджали поддържа инициативата на Европейската комисия и тази година ще се включи в кампанията с традиционно провеждано мероприятие:
На 22 септември 2008г., от 8:00 часа до 17:00 часа, ще бъде затворена за движение на МПС търговската част на ул.”Републиканска” /участъка от ул.”Отец Паисий” до ул.”Калоян”/ в гр. Кърджали.
Нека не забравяме за вредните емисии в атмосферния въздух от увеличаващият се автомобилен транспорт и нека помислим за промяна в начините за придвижване в градски условия, за да бъдем здрави и да подобрим качеството ни на живот.


 Прочитания: 1936 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign