Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза тържествено Деня на независимостта

 23 Септември 2008

Празнична заря озари небето над Кърджали по случай 100-годишнината от обявяването на Независима България.
Общоградското тържество бе открито с концерт на народния оркестър при Дома на културата, а по – късно продължи с шествие на Духовия оркестър, Гвардейския отряд и Мажоретния състав по бул.”България”. Както винаги те привлякоха вниманието на жителите и гостите на града. Парадният блок се отправи към градската градина, където младите гвардейци представиха нова танцова композиция, специално подготвена за юбилея. Момчетата развяваха родния трибагреник под звуците на патриотични песни.
Официалната част започна с ритуал по издигане на националния трикольор и изпълнение на националния химн на България .
22 септември е важна дата в най- новата история на България. Провъзгласяването на независимостта е национално отговорно обединяване на политическите ни мъже, проява на истински патриотизъм, на търпелива дипломация и твърда позиция.
Нашите предци и строители на съвременна България са стигнали до прозрението, че величието на една държава не е в броя на жители й, нито в многобройните й сгради или пък в дългата й история. Величието на една държава е в нейната духовна мощ, във високия патриотизъм, в боеспособната й армия, в твърдостта и честността на политиците й, в нейната независимост и законност- само тогава тя ще бъде истински велика и авторитетна и децата й няма да я изоставят, а ще остават тук и завинаги, за да я пазят, изграждат и развиват. Дано бъдем достойни наследници и строители на българското ни отечество, подчерта в словото си кметът на Кърджали инж. Хасан Азис .
Пред паметника на Освободителите бяха поднесени венци от името на областния управител, Общински съвет и общинска администрация –Кърджали, Областна дирекция на МВР, патриотични и неправителствени организации, политически сили и др.
Официални гости на тържеството по случай 100 години от обявяването на Независима България бяха зам.-областният управител на Кърджали – Бойка Арабаджиева, директорът на ОД на МВР – комисар Стефан Ангелов, началникът на Регионален военен сектор- Кърджали подп. Стефан Енчев и енорийският свещеник отец Петър.


Още снимки
 Прочитания: 2102 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign