Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Избраха омбудсман на Кърджали

 24 Септември 2008

Първият обществен посредник на община Кърджали бе избран днес с пълен консенсус от местния парламент. През следващите четири години омбудсман на Община Кърджали ще бъде Хакиф Емин Емин.
Той положи клетва и подписа клетвен лист да спазва Конституцията и законите на Р България и да защитава обективно и безпристрастно правата и интересите на гражданите от общината.
Да бъда обществен посредник на хората, живеещи в Кърджали ме задължава много. Знам, че ми предстои много работа и затова ще разчитам на екип от специалисти и експерти. За мен най-важното е да бъде възстановено доверието на гражданите в институциите. В работата си ще се стремя да бъда безпристрастен , като не допускам политизиране и етнизиране при решаването на отделните казуси, това бяха първите думи на г-н Хакиф Емин веднага след избора му.
В подкрепа на казаното той обяви, че замразява членството си в ДПС и преустановява дейността си като общински съветник.
Кърджали е сред първите 40 общини ,в страната, в които вече действа институцията омбудсман.
При избора на обществен посредник бе спазена пълната и цялостна процедура. Създадена бе Временна комисия по подбора на кандидатите за обществен посредник. Приет бе и правилник за работата на омбудсмана. Обявен и проведен бе конкурс за длъжността. От постъпилите три кандидатури след две заседания на Временната комисия бяха класирани двама души - Хакиф Емин и Налян Мустафа.
Хакиф Емин Емин е роден през 1947 г. Има завършено средно специално образование. Работил е като ел. техник и счетоводител. До днес бе общински съветник пети мандат и в ръководството на групата общински съветници от ДПС. Бил е председател на комисиите по “Законност и обществен ред”,”Транспорт и комуникации”, “Устройство на територията”. Преминал е обучения по проблемите на обществения посредник.
На днешното заседание Общинският съвет гласува и основаната месечна заплата на обществения посредник. Тя ще бъде в размер на 150% от средната брутна работна заплата на общинска администрация.


 Прочитания: 2761 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign