Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

10 средищни училища в община Кърджали

 24 Септември 2008

С решение на Общински съвет Кърджали днес бяха утвърдени 77 поднормативни и 13 слети паралелки в община Кърджали за учебната 2008-2009 година. Всички те са в малки населени места на община Кърджали и са разпределени в 16 основни училища. С цел създаване на равен достъп на образование и качествено обучение за всички ученици общата сума за дофинансирането им е 556 130 лв. Най-много средства за дофинансиране отиват за ОУ “Н. Вапцаров” с. Македонци. Те са в размер на 53 601 лв., а най-малко за ОУ “СВ. Св. Кирил и Методий” –с. Стремци - 8 408 лв.
Днес бяха утвърдени и средищните училища в общината за тази учебна година. Това са десет основни училища в селата Стремци, Широко поле, Перперек, Мост, Чифлик, Костино, Енчец, Бойно, Миладиново и Рани лист. В тях се обучават общо 834 ученици, като 201 в ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” в с. Стремци. Във всички средищни училища има осигурени условия за столово хранене и е създадена целодневна организация на учебния процес. Средищните училища поемат учениците до 16- годишна възраст от 44 населени места в община Кърджали, където няма учебни заведения .
Във връзка с оптимизирането на мрежата от предучилищни заведения Общинският съвет утвърди и шест полудневни детски градини с минимум шест деца в селата Кобиляне, Пепелище, Соколяне, Македонци, Ненково и Глухар. Целодневната детска градина в село Три могили преминава на самостоятелно административно управление, а полудневните детски градини в селата Соколяне и Бели пласт ще бъдат на нейно подчинение. Прочитания: 2131 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign