Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Изпълнението на обекти с обществена значимост-преоритет в работата на община Кърджали

 21 Юли 2005

На питания днес от страна на независимия общински съветник Васил Байданов, свързани с канализацията на Средна и Горна Гледка, колектор І и ІV;състоянието на въжения мост в областния център и казармения район; възстановяването на пътя за село Енчец и възобновяване на проекта по корекцията на река Арда, ето какво отговори кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис:
"Кърджали има 117 населени места, обединени в 49 кметства. Ние сме третата община в страната с най-много малки населени места. През последните години ние не сме успели да направим това, което искахме по отношение на канализацията.Това не зависи само от общината, а е обвързано и с регионалните и централни власти и има още много да се свърши. Колегите преди мен са работили също активно в тази посока, но се надявам гледайки напред да решим проблемите на малките населени места в община Кърджали.
Що се касае за почистването на речното корито на река Арда, тази дейност по моя информация не е извършвана от 6 години. Община Кърджали има готов проект, който е стойност малко над един милион лева. Очакваме сформиране на правителството, за да можем да внесем проекта в министерството на околната среда и водите.
По отношение на въжения мост. До момента е извършена честична смяна на дървената настилка. Причината да бъдат сменени само повредените части от нея е, че и тук общината има подготвен проект и той е за смяна типа на настилката на целия мост от дървени летви в цялостна тънка плоча. Проектът е настойност 600 000лв. От четири месеца вече е решен и въпросът с осветелнението на въжения мост.
Преди 15 дни започна почистването на казармения район в центъра на Кърджали. Бяха изнесени по-голяма част от строителните отпадъци. Добро решение на общината е използването на по-големите бетонови късове от сградите. Те ще намерят приложение в скалната дренировка в основата на свлащичето по пътя за село Енчец.
Що се касае за Водното огледало, най-доброто решение е продължаване на строителството, но то е далеч над финансовите възможности на общината. Тук ще се търсят други варианти за довършването на проекта", допълни още инж. Хасан Азис, кмет на община Кърджали.
Градоначалникът каза още, че по отношение на развитието на икономическият потенциал на Кърджали все един контакт и проведени разговори са важни. Мисля че до сега община Кърджали се движи в правилната посока,що се касае до това, допълни инж. Хасан Азис.


 Прочитания: 2347 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign