Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Открит урок за действия при земетресение

 10 Октомври 2008

СОУ „Отец Паисий” -Кърджали беше домакин на представянето на Книгата на учителя, по която стартира пилотно обучение на учениците за действия при бедствия и аварии. Целта е децата да придобият знания за справяне в критични ситуации. Книгата е резултат от проект, реализиран от Министерството на извънредните ситуации, Министерството на образованието и науката и програмата на Организацията на обединените нации за развитие.
Събитието беше открито от зам.-министъра на извънредните ситуации Ангел Чакъров и от директора на регионалния инспекторат на МОН в Кърджали Надя Джунджулова.
Националният директор на проекта Деяна Заркова презентира новите интерактивни методики и техники, залегнали в Книгата на учителя за работа с учениците от началния, прогимназиален и гимназиален курс. Директорите на училища от община Кърджали получиха комплект от Книгата и изразиха задоволство, че с нейна помощ ще подобрят качеството на преподаване за защита при бедствия и аварии в часа на класа. Презентацията и откритият урок проследиха представители на регионални инспекторати на МОН, експерти от община Кърджали, НС “ПБС”, БЧК, учители и журналисти.
Второкласниците от училището участваха в открит урок за действие при земетресения, в който се запознаха теоретично и практически разиграха техники и действия на поведение при земетресение.


 Прочитания: 1999 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign