Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Голямото четене” в читалище “Юмер Лютфи”

 17 Октомври 2008

Уникалният TV проект по оригиналния формат на ВВС /Британската обществена телевизия/ “Голямото четене” беше взаимстван от БНТ и предизвика широк обществен отклик в цялата страна.
Клуб “Неиздадени ръкописи” към Регионална библиотека “Н.Й.Вапцаров” и читалище “Юмер Лютфи” също се включиха в тази инициатива, като представят пет кърджалийски автора с нови книги. Неслучайно всички те отразяват езиковото, стилистично и тематично разнообразие на нашия шарен родопски район. Първият представян автор е Николай Павлов. Той е член на СБП, живее и работи в София, но за дълго е бил свързан с нашия град. Автор е на 6 книги, две от които с лирика, един роман, една пиеса, една със сатира и най-новата му е сборник с разкази ”Синеокото куче”.
Другите двама автори представени в “Голямото четене” са поетите Стефан Вълков с книгата му “Маскарад” и Генчо Стоев с книгата му “Късни изповеди”. И за накрая остават най-интересните духовни прозрения на нашите съграждани Елена Сертова и Мухарм Алиосман. Културната проява се проведе тази вечер в читалище “Юмер Лютфи”.


 Прочитания: 1975 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign