Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

"Вълшебният свят на Родопите" събра много таланти

 18 Октомври 2008

Националните дни на детското изкуство по случай празника на Кърджали преминаха при голям интерес. Идеята е те да станат традиционни, тук да посрещаме деца от цялата страна и печелим нови приятели за нашия град, каза директорката на ОДК Златка Пеньова. В двата конкурса за рисунка и фотография под надслов “Вълшебният свят на Родопите" участваха млади таланти от над 18 града – София, Плевен, Казанлък, Тервел, Кюстендил, Благоевград, Ямбол и общините на област Кърджали.
Жури с председател кърджалийския художник Джемал Емурлов -Джими трябваше да избере най – добрите от предложените 320 рисунки. Десетки снимки, представящи Скалния град Перперикон, природни феномени и красиви кътчета от Кърджали, направиха и малките фотографи по време на пленера. Впечатляващо е богатството на теми, яркият колорит и много доброто изпълнение на фотографиите, това е мнението на специалистите. Децата са вдъхновени не само от вълшебната природа на Родопите, но и от богатото историческо минало, фолклора и бита на хората от този край на родината.
Специална изложба с най-добрите творби бе експонирана в Картинната галерия на Детския комплекс. На откриването присъстваха много гости, ръководители на Школи по изкуствата от района и страната, родители.
Кметът инж .Хасан Азис поздрави малките участници за успеха като им пожела нови творчески изяви и заедно с г-жа Елисавета Кехайова – зам.- кмет по хуманитарни дейности връчиха наградите на победителите в трите възрастови групи - грамоти, сувенири и книги.
Бяха дадени и четири специални награди в двата конкурса за рисунка и фотография – от кмета, от в. “Нов живот”, от телевизия “Кейбълтел “ и фирма “Йълдъръм”.
За всички участници бе организарана и тържествена вечеря с много музика, танци и голяма торта от кмета.


Още снимки
 Прочитания: 3555 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign