Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Скутеристите на Кърджали-най-добри в страната

 19 Октомври 2008

В навечерието на празника на Кърджали, след шесгодишно прекъсване, областния град събра отново скутеристи от цяла България. На 18 и 19 октомври на яз. Кърджали край Главатарци се проведе 27 републикански турнир по водомотерен спорт. Пилоти и техните екипи от 8 клуба в страната – Кърджали, Тутракан, Лом, Варна, Варна Фреш Спийд, Балчик, Русе и Първомай мериха сили и професионализъм за Купата на община Кърджали и преходната купа на „Ангел Петров – Йошката”. Това бе 27-мият Републикански турнир по водомоторен спорт.
Оспорваната и доста атрактивна надпревара събра стотици запалянковци на брега на язовира. Повечето млади зрители гледаха за първи път подобно състезание.
В гонките се включиха състезатели от всички класове като се започне от най-ниските класове - SA 250 и Джуниер и се стигне до клас ОС 500. Освен, че беше домакин, Кърджали за пореден път показа класа и събра овациите на публиката. Нашите пилоти имаха най-много точки в индивидуалното класиране. До завидните 1 200 точки достигнаха: единствената дама в турнира – Никол Радукова в клас R 1 000, Иво Габровски в клас ОВ 350 и Николай Сурков – Никси в най-високия клас – ОС 500. Въпреки трудностите и проблемите, които имаха със своите машини през първия ден от турнира, кърджалийските състезатели събраха и най-много точки в отборното класиране и взеха както преходната купа на „Ангел Петров – Йошката” така и купата на община Кърджали. Призът им бе връчен от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. На второ място в оспорваното класиране се наредиха състезателите от Тутракан, а на трето останаха гостите от Лом.
Обявяването на резултатите и награждаването на победителите край брега на язовира се превърна в истински празник. Купите и грамотите в различните класове бяха връчени от зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Димчо Михалевски, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис, кметът на побратимената ни община Комотини Р Гърция - Димитриос Коцакис и зам.- кметът на община Ялова Р Турция Метин Сабанчъ.

Още снимки
 Прочитания: 2754 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign