Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тържествена сесия по случай 21 октомври-Дена на Кърджали

 21 Октомври 2008

С изпълнение на химна на Р България и ЕС започна тържественото заседание на Общински съвет по случай 96 години от освобождението на Кърджали и присъединаването му към българската държава Сред официалните гости бяха министър - председателят Сергей Станишев, народните представители Лютви Местан и Юнал Тасим, зам.-министрите Димчо Михалевски и Мукадес Налбант, областният управител Ангел Коджаманов и проф. Владко Панайотов- евродепутат и почетен гражданин на Кърджали. В залата присъстваха и представители на побратимените на Кърджали общини- Владимир Данаилов - зам. кмет на гр. Владимир, Русия, Димитриос Коцакис –кмет на Комотини, Гърция, Реджеб Алтепе и Ахмед Айгюн -кметове на Османгази- Бурса и Текирдаг, Турция. Американската община Елхарт бе представлявана от Рон Макиим и Маргарет Слинхард.
Тържествената сесия проследиха всички кметове на общини от областта, шефове на държавни и общински институции, представители на бизнеса, граждански сдружения, неправителствени организации ,почетният гражданин проф.Николай Овчаров и бившият кмет на Кърджали Милан Миланов.
Тук историята не създава вражда, а обединява. Поуките от нея ни карат да бъдем единни в усилията си за икономическия просперитет, социален напредък и запазване на богатата ни култура, каза в словото си председателят на общинския съвет Сейфи Неджиб.
Първи жителите на община Кърджали от трибуната на местния парламент поздрави министър - председателят Сергей Станишев.
Напредъкът на страната ни зависи от добрите отношения на хората и от обичта към родината. Кърджали е един от примерите на българския етнически модел, каза премиерът. Той подчерта, че Кърджали е градът, в който се реализират много конкретни и големи проекти, които променят облика на града, а формулата на успеха е в добрия синхрон между централна, регионална и местна власт.
По традиция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис направи отчет за работата на общинското ръководство през изминалата една година. Той акцентира на реализиращия се в момента проект за укрепване бреговете на река Арда или т. н ."водно огледало", приключилия проект по САПАРД –Пазар на производителите,изграждащия се нов информационен център ,който ще подобри обслужването на гражданите и др .
Приветствия отправиха и всички гости от побратимените градове, народният представител от кърджалийски регион Лютви Местан и почетният гражданин проф. Владко Панайотов.
Поздравителни телеграми по случай празника на Кърджали бяха получени от президента Георги Първанов, от председателя на НС Георги Пирински, вицепремиерите Емел Етем и Меглена Плугчиева ,министъра на културата проф.Стефан Данаилов и министрите -Емилия Масларова , Петър Мутафчиев, областните управители на Хасково и Смолян, кметове на общини от страната и др.

Още снимки
 Прочитания: 2341 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign