Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали се побратими с община Османгази

 20 Октомври 2008

Днес общините Кърджали и Османгази-Бурса официално документираха побратимяването си. Подписи под протокола за сътрудничество положиха кметът инж. Хасан Азис и колегата му Реджеб Алтепе. На церемонията присъстваха общински съветници от двете побратимени общини и евродепутатът проф. Владко Панайотов.
Историята на нашето сътрудничество започна преди то да бъде скрепено с официален документ. Миналата година турската община дари раници и униформи на децата от ОУ “Христо Ботев” в село Миладиново, а тази подпомогна и ремонтните дейности по сградата. По общ проект се изгради и новата детска площадка в парк “Простор”, която е най-голямата в Югоизточна България. През август тази година делегация от Община Кърджали посети община Османгази –Бурса. В представителната ни група бяха включени общински съветници от всички политически групи. В Бурса делегацията има среща с кмета на Османгази Реджеб Алтепе.
И в двете общини общинските съветници гласуваха решение за побратимяване. Първо това стана в турската,а през септември и в община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 2211 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign