Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С мисъл за бъдещето

 20 Октомври 2008

С много усмивки, песни и танци бе съпроводено официалното откриване на новата детска площадка в парк “Простор” –Кърджали. Малчуганите от детските градини в Кърджали бяха подготвили с много старание своите изпълнения. Овациите събраха малките латино танцьорки, а водещият Роко –Коко приканваше публиката да се присъедини към тях.
По-късно кметовете на община Кърджали инж. Хасан Азис и на Османгази, Бурса - Реджеб Алтепе прерязаха заедно лентата на новата детска площадка. Модерната придобивка за кърджалийските деца е изградена с дарения от побратимената ни турска община. Площадката е със специална гумирана настилка има катерушки, люлки и пързалки. Оформени са и кътове за по-възрастните, подходящи за пикник.
Да не стихва детския глъч, на тази площадка, да са живи и здрави най-слънчевите деца на България - децата на Кърджали, заяви в словото си кметът на общината инж. Хасан Азис. В знак на признателност той връчи почетни плакети на шестима бизнесмени и общински съветници от Османгази дарили средства за изграждането на детската площадка. Почетен плакет получи и кметът на турската община Реджеб Алтепе.
Приветствени думи към всички отправи и г-н Алтепе. Той припомни историята на започналото преди повече от година сътрудничество между двете общини, скрепено преди часове с официален документ. Кметът на побратимената ни община пожела добрите взаимоотношения да продължат с реализиране на още много взаимни проекти и сътрудничество в сферите на образованието и културата.
На тържеството присъстваха и представители на останалите побратимени общини на Кърджали- Владимир- Русия, Комотини -Гърция, Текирдаг-Турция и Елхарт - САЩ.

Още снимки
 Прочитания: 2249 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign