Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискусия за трансграничното сътрудничество

 20 Октомври 2008

Добрите практики и проблемите на трансграничното сътрудничество бяха в основата на проведената кръгла маса днес. В нея участие взеха кметове на общини от нашата област и представители на побратимените общини- Комотини, Османгази, Текиртаг, Елхарт и Владимир.
Водещи на форума бяха кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и областният управител Ангел Коджаманов. В срещата участва и областният управител на Хасково Райна Йовчева.
В рамките на кръглата маса бяха обсъдени и въпроси, свързани с туризма и популяризирането на богатото ни историческо наследство извън рамките на страната. Проф. Николай Овчаров говори пред присъстващите за помощта, която оказва държавата и общината в тази посока. Акцент в изказването на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Димчо Михалевски бяха граничните пунктове и трансграничното сътрудничество.
Тази среща е първа в подобен формат. Тя е и основа за по-нататъшно добро развитие на сътрудничеството ни не само с побратимените общини, но и с представителите на изпълнителната и регионалната власт, каза по време на кръглата маса кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис.
Добри практики в своите общини представиха и побратимените на Кърджали градове Елхарт, Владимир, Комотини, Текиртаг и Османгази.

Още снимки
 Прочитания: 1766 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign