Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ню Йорк във фотоси

 21 Октомври 2008

Авторска изложба под мотото “Голямата ябълка” откри председателят на кърджалийското дружество “Приятели на САЩ” Валентина Иванова. Изложбата включва над 20 фотоса от американския мегаполис Ню Йорк. Сред тях са и символите на Америка- Статуята на Свободата, катедралата “Сейнт Патрик” и “Бродуей”. Внушителността на Манхатън е уловена във фотография направена от 102 етаж на Емпайър Стейт Билдинг - най-високата сграда в Ню Йорк. Снимките са направени по време на посещението на делегация от Кърджали в САЩ това лято. Реализирането на изложбата стана възможно благодарение на съдействието на община Кърджали, Посолството на САЩ и Дружество “Приятели на САЩ”.
На откриването пристъства и Елисавета Кехайова- зам.-кмет по хуманитарни дейности. Фотографиите събраха в залата на Художествената галерия в Кърджали много приятели на авторката. Сред тях бяха и Маргарет Слинхард и Рон Макиин от побратимения на Кърджали град Елхарт.
Кърджалийци и гостите на града могат да видят “Голямата ябълка” до края на месеца в Художествената галерия “Станка Димитрова”.

Още снимки
 Прочитания: 1884 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign