Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Семеен еко-празник «Бъди модерен! Събирай разделно!»

 22 Октомври 2008

Семеен еко-празник за разделното събиране на опаковки ще се проведе днес в Кърджали. Празникът се организира от ЕКОПАК България и община Кърджали. Участниците в него ще видят весел спектакъл предназначен за малки и големи под мотото «Бъди модерен! Събирай разделно!» Спектакълът е част от турнето на пътуващите екипи на ЕКОПАК в повече от 90 общини-партньори.
Всеки дошъл на проявата, който донесе празни опаковки и ги изхвърли разделно в трите цветни контейнера на ЕКОПАК /син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал и зелен – за стъкло/, ще получи подарък-изненада. Всички присъстващи ще могат да се включат и в томболата за голямата награда на ЕКОПАК - контейнер за разделно събиране у дома.
Кампанията за разделно събиране на отпадъците има за цел да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град. За събраните количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки в трите цветни контейнера, ЕКОПАК ще направи подобрения в градската среда по определена схема: за всеки тон събрани хартиени опаковки – ще бъдат засадени 13 дървета; за всеки тон събрани стъклени опаковки – ще бъдат реновирани улични лампи; за всеки тон събрани пластмасови/метални опаковки – ще бъдат предоставени eнергоспестяващи лампи за детска градина или училище.
Семейният еко празник ще се проведе в пространството пред бившият паметник на Георги Димитров до Градската градина от 17 часа. Прочитания: 1926 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign