Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Журналисти от Одрин гостуваха в Кърджали

 27 Октомври 2008

На двудневно посещение в Кърджали в края на миналата седмица бе делегация от 12 журналисти от гр. Одрин, Турция. Визитата е продължение на едно сътрудничество започнало преди близо три години. То включва обмяна на опит и информация между представителите на масмедиите от трите погранични държави България, Турция и Гърция. Първата среща на турските журналисти бе с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис.
В глобализиращият се свят границите вече нямат голямо значение. Това което се случва в Кърджали по някакъв начин влияе на процесите в съседните ни държави и обратно. Ролята на журналистите е да помогнат тези процеси да бъдат ясни за хората от двете страни на границата, да спомогнат за по-доброто опознаване на народите и на тяхната идентичност, с тези думи се обърна към гостите градоначалникът. Той изрази и готовност от страна на община Кърджали да бъде партньор в бъдещи трансгранични проекти, инициирани от журналистите от двете балкански страни.
След срещата журналистите от Одрин разгледаха новия Пазар на производителите в Кърджали и реализиращият се в момента голям инфраструктурен проект “Укрепване бреговете на река Арда”.
В късния петъчен следобед те разговаряха и с областния управител Ангел Коджаманов. В срещата участие взеха и тримата зам. -областни управители и главният секретар на областна администрация.

Още снимки
 Прочитания: 1906 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign