Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Научи правилата, цени живота”

 06 Ноември 2008

Умения на добри колоездачи и добри знания на правилата на движение показаха вчера 24 деца - участници в състезание по приложно колоездене. Малките велосипедисти трябваше да преминат трасе със определени задача като приложат на практика научените правила за движение. Заедно с това те решаваха и тест с три задачи, за да се оформи крайното класиране по точки. Специално жури следеше за нарушения и определи крайните победители. Те получиха много награди, осигурени със съдействието на РИОКОЗ Кърджали и връчени им от зам.-кмета на община Кърджали Елисавета Кехайова. Тя поздрави всички участници и им пожела безопасни игри и нови успехи.
Домакин на състезанието бе СОУ “Св. Климент Охридски” в Кърджали, училището което вече втора година работи съвместно с РИОКОЗ Кърджали и реализира прояви във връзка с изпълнението на Националната стратегия за опазване живота и здравето на децата в пътното движение на Министерство на здравеопазването. Състезанието бе и първата за тази учебна година проява на Движение “Научи правилата, цени живота”, поставило си нелеката задача да обедини усилията на обществото, институциите, родителите и участниците в пътното движение, за да бъде опазен живота и здравето на децата.
Членовете му вече имат подкрепата на общинското ръководство. При проведената наскоро среща с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, зам.-кмета Елисавета Кехайова и секретаря Сезгин Бекир е взето решение станалото вече традиционно състезание по приложно колоездене в СОУ “Св. Климент Охридски” да прерасне в общоградско и в него се включат деца от всички учебни заведения.

Още снимки
 Прочитания: 2030 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign