Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ученици готвят здравословно

 05 Ноември 2008

Днес ПГ по туризъм “Д-р Асен Златаров” се включи в Европейския ден на здравословната храна и готвене. Учениците от 11 клас със специалност производство на кулинарни изделия с преподаватели Семра Махмуд и Нели Маджарова посветиха едно практическо занятие за приготвяне на здравословно меню с продукти, предоставени от РИОКОЗ – Кърджали по Националния план за действие “Храни и хранене 2005 –2010г”. Подборът на ястията -пилешка супа без застройка и пиле с грах бе направен от специалиста от РИОКОЗ д-р Валентен Колев, който подчерта, че пилешкото месо е бедно на мазнини и лесно се усвоява от организма и заедно с рибата трябва да присъства в седмичното меню на подрастващите. Д-р Виолета Терзова - ръководител на Дирекция “Опазване на общественото здраве” в хигиенната инспекция и Кръстина Чорбаджийска - директор на училището поздравиха младите хора за отличното им представяне и им връчиха грамоти и награди. След това учениците поканиха комисията, която следеше процеса по приготвяне на храната, и гостите да дегустират ястията. Бъдещите майстори изненадаха присъстващите и с перфектно сервиране и оформяне на масата.
Европейският ден на здравословната храна и готвене е част от Националната седмица за борба със затлъстяването /3-9 ноември/.
В рамките на кампанията в Кърджали се проведоха различни инициативи. Здравословно меню бе приготвено и в ученическия стол на СОУ “П. Р. Славейков”, за втора поредна година там се състоя и масов крос. Утре състезание по приложно колоездене ще организират учениците от СОУ “Св. Климент Охридски”.

Още снимки
 Прочитания: 1813 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign