Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тръгва строителството на депото за отпадъци

 11 Ноември 2008

Техническите проекти на Регионалния център за управление на отпадъците пристигнаха в община Кърджали.Решен е въпросът с недостигащите 5 млн.евро за изграждане на депото и претоварните станции в общините. Това е станало на заседание на Министерския съвет в четвъртък като средствата ще бъдат отпуснати от националния бюджет. Предстои до месец МОСВ да сключи договор с фирма изпълнител на дейностите по проекта, който се реализира по програма ИСПА. Това обясни кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис, който покани днес колегите си кметове от другите общини в областта, за да се запознаят с документацията.
Седемте общини от Кърджалийско и община Ивайловград ще бъдат обслужвани от депото, което ще се гради на мястото на сегашното сметище в Кърджали. На общинско ниво ще се изготвят строителните разрешения за депото и претоварните станции.Очаква се изпълнителите да дойдат във връзка с подготовката за реализация на обекта в Кърджали, вероятно ще има и разговори с местни фирми за подизпълнители.
Със старта на обекта възниква въпрос за строителство на път, който да не минава през населеното място. Има готов технически проект, Община Кърджали ще търси финансиране от МРРБ и МФ за изграждане на пътя през Горна и Долна Гледка.

Още снимки
 Прочитания: 1947 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign