Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Първа визита на корейския посланик в Кърджали

 12 Ноември 2008

Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря с извънредния и пълномощен посланик на Корейската народнодемократична република у нас Н. Пр. Зо Сунг Джу. Той бе придружаван от двамата секретари на Посолството г-н Ли и г-н Ким Зин Йон. Визитата им тук е свързана с проявен интерес по отношение на залесяването и стопанисването на горите и е по препоръка на председателят на Държавната агенция по горите Стефан Юруков.
В срещата днес участваха и зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова, директорът на РУГ Кърджали Айнур Ибрямова и експерти от управлението.
По време на разговора инж. Азис запозна гостите с по-големите инфраструктурни обекти, които се реализират в момента и с бъдещи идеи за развитието на областният град. По повод проявеният интерес от страна на Н. Пр. Зо Сунг Джу, свързан със зеленото богатство на Източните Родопи, кметът на община Кърджали представи проектите, по които ще се реализират двата парка Арпезос-север и Арпезос-юг.
Радвам се много, че имах възможността да посетя Кърджали. Досега не знаех почти нищо за вашия град, но това което видях е много повече от очакваното. За три дни обиколих и разгледах почти всички обекти, свързани със залесяването и стопанисването на горите. Смятам, че работещите в РУГ- Кърджали са постигнали много и ние можем да почерпим опит от тях. Зеленото богатство, което имате трябва да бъде ваша гордост, подчерта Н.Пр. Зо Сунг Джу. Той изрази и впечатлението си от проектите, представени от инж. Азис и от неговите идеи за развитието на общината и града. Вие имате перспективи за бързо развитие във всички посоки, а ние като посолство ще направим всичко възможно градът ви да стане известен и у нас, каза по време на срещата Н. Пр. Зо Сунг Джу.
В знак на приятелство и добри взаимоотношения гостите от Корея подариха на инж. Азис картина в традиционен корейски стил, изработена от люспи на миди.

Още снимки
 Прочитания: 2064 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign