Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Честит юбилей!

 08 Ноември 2008

С чудесния мюзикъл “Магьосникът от ОЗ” бе честван юбилея на актрисата Цонка Точева. Зрителите, малки и големи, се срещнаха отново с нейното голямо изкуство. Дълго не стихваха аплодисментите, много бяха цветята и усмивките на хората, дошли на бенефисния спектакъл в Дома на културата.
Любимата на поколения кърджалийци актриса бе удостоена с почетен плакет от община Кърджали за постигнати високи творчески успехи в областта на театралното изкуство. Наградата й бе връчена от зам.- кмета Елисавета Кехайова.
Почти 40 години Цонка Точева е на сцената. Десетки са представленията и ролите, изиграни от нея – Мечо Пух, Хипопотамчо, /за този спектакъл в Загреб през 1982 г. съставът получава престижна награда/, Румито, Птичката Чу – чу….
Следват и четири моноспектакъла “Мечокът Миша”, “Кученцето, което не можеше да лае” и още, много кукли, феи, лисани от вълшебния свят на приказките, пълен с музика, танци и мечти.
За колегите си от ОбЦМД-Кърджали тя е перфектният и всеотдаен партньор на сцената, водеща на празнични тържества и концерти, а за любителите на оператата - Цилика от “Царицата на чардаша“, г-жа Трифкович от “Двубой”, баба Хриса от “Българи от старо време “, Зозо от “Секс-таблетка “.
Работата, сцената, ролите и срещата с публиката, на която мога да се усмихна и дам мъничко красота, това е истинска радост и щастие за мен, казва актрисата Цонка Точева по повод своя 60 -годишен юбилей.

Още снимки
 Прочитания: 2127 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign