Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Срещни Европа, избери Европа

 18 Ноември 2008

Десетокласници от Езикова гимназия “Христо Ботев” в Кърджали работят със свои връстници от четири държави - Германия, Унгария, Полша и Словакия за развитието на гражданското общество по проект „Срещни Европа, избери Европа”. Проектът се провежда под егидата на Центъра за политическо образование на провинция Баден - Вюртенберг, Германия, в партньорство с Министерството на младежта и спорта и Европейския център Баден-Вюртенберг.
Ботевци са единствените, одобрени от нашата страна за реализирането на този мащабен международен проект. Няколко са заложените цели, сред тях популяризиране на гражданското образование в контекста на Европейската парламентарна практика, развитие на международни партньорски контакти, запознаване на младите хора със структурата и дейността на Европейските институции. Участието в международния проект се провежда в два етапа и ще допринесе за изграждането на нови партньорства и възможности за съвместна работа по други проекти. Ще бъдат проведени анкети, проучвания, интервюта и презентации от различните дейности. Резултатите ще бъдат публикувани в Интернет и учениците ще имат възможност да демонстрират езиковите си умения, ще изявят своите творчески заложби и способности, използвайки интерактивни методи на работа.
Ръководител на проекта е Мариана Михайлова, учител по немски език. Тя ще участва в международен семинар в Страсбург от 19 до 21 ноември 2008 година, в който всички партньори по проекта ще се запознаят и ще представят своите държави. Предвиждат се срещи и разговори с евродепутати и посещение в Европейския парламент. Прочитания: 1836 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign