Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

От институции до доброволци

 18 Ноември 2008

Представители на община Кърджали взеха участие в международна среща по проект ”Как по-добре да предпазя живота си при бедствия и аварии”, Договор за безвъзмездна помощ №070401/2007/482720/SUB /A3, която се проведе в италианския град Косенца, регион Калабрия.
По време на посещението си в Косенца делегацията участва в конференция „Управление на бедствия и аварии: От институции до доброволци”. На конференцията бе представен опита на регион Калабрия относно превантивни действия, насочени към уязвими групи при бедствия и аварии, управление на бедствия и структура на институциите, имащи отношение към защита на населението.Програмата включваше посещение в Оперативен център за гражданска защита - регион Калабрия и участие в учение за гражданска защита в община Косенца.
Община Кърджали е партньор по проекта съвместно с Агенция за развитие на префектура Ахиа, Гърция,Агенция „Епсилон”, регион Калабрия, Италия,Агенция за развитие „Родопи” – Комотини, Гърция.
Основна цел на проекта е повишаване съзнанието на обществото в страните-членки на ЕС при предотвратяване на последствия от природни бедствия и тяхната превенция.


Още снимки
 Прочитания: 1987 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign