Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Подготвят Програма за опазване на околната среда

 19 Ноември 2008

Днес се проведе първата работна среща на Общинска фокус група за подготовка на Програма за опазване на околната среда на Община Кърджали в периода март 2009 –декември 2013 година. В дискусията, която продължи повече от четири часа, се включиха представители на община Кърджали, РИОСВ, РИОКОЗ, РУГ, ВиК, КАТ и други заинтересовани от темата институции, както и представители на неправителствени организации.
Разработването на проекто- програма за опазване на околната среда община Кърджали стартира през месец август тази година в рамките на проект “Подпомагане на развитието на програми за опазване на околната среда за общините Кърджали, Момчилград, Крумовград и подпомагане на обновяването на програмите за опазване на околната среда за общини Смолян и Лъки-2008”. Реализирането на проекта е финансирано от Глобалния екологичен фонд, а изпълнението е на фирма “Прайм Консултинг” ООД в консорциум с Регионалния екологичен център за Централна и Източна Европа -клон България в рамките на проект “Родопи”.
Участниците в днешната среща разгледаха и дискутираха правната рамка и анализа на околната среда в община Кърджали ,представени в проекто -програмата. Бяха направени и конкретни предложения за допълване на представените данни относно анализа на състоянието на въздуха, почвите, отпадъците и управленските икономически и финансови аспекти на документа. До 28 ноември е срокът, в който предложения и допълнения могат да се правят от всички заинтересовани страни. Предстои втора работна среща, а след крайното оформяне на Програмата за опазване на околната среда в община Кърджали тя ще бъде внесена за разглеждане на редовно заседание на общински съвет Кърджали през първите месеци на 2009 година.


 Прочитания: 1720 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign