Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Българо-гръцка среща в Комотини

 20 Ноември 2008

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис заедно с областния управител Ангел Коджаманов и кметовете на общините Кирково, Крумовград и Рудозем участваха в българо-гръцка среща в град Комотини, Гърция. Форумът бе организиран по инициатива на българското МРРБ. Гърция бе представена от главният секретар на регион Източна Македония и Тракия Димитриос Стаматис, префектът на префектура Родопи-Еврос Георгиос Минопулос, номархът на Родопи Аристидис Янакидис, кметът на Комотини Димитриос Коцакис.
На срещата бяха обсъдени проблеми, които стоят пред местните и регионални власти от двете страни на границата. Сред тях -отварянето на ГКПП-тата, изграждането на пътните отсечки от двете страни на границата, управлението на водите на общите реки Места, Марица, Арда и Тунджа, нерегламентираното преминаване на животни от гръцка на българска територия и щетите, които те нанасят.
Друг акцент на разговорите бе развитието на туризма между двете балкански страни и усвояването на средства от различни еврпейски програми за трансгранично сътрудничество. По този повод кметът на Кърджали инж. Хасан Азис запозна присъстващите с проекти, разработени съвместно с побратимената община Комотини. Неговият колега кметът на Комотини Димитриос Коцакис го подкрепи и изрази готовност и желание за продължаване на добрите контакти.


Още снимки
 Прочитания: 1842 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign