Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представители на Детски и младежки парламент от Кърджали участваха в национален форум

 26 Януари 2008

От 19 до 22.11.2008 г. в гр.София се проведе Десетата Национална есенна сесия на Асоциация „Български Детски и младежки парламенти” на тема „Реализация на младите в България”. В срещата участваха 140 младежи от 16 града от страната.
Кърджали беше представен от членовете на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали – Рилка Кермедчиева и Георги Пенчев и ръководителката им Нели Карабашева. Тяхното участие в националния форум се осъществи с подкрепата на Община Кърджали.
В дните на есенната сесия участниците дискутираха по въпроси свързани с предстоящата им реализация и се срещнаха със зам.министъра на труда и социалната политика г-н Димитров, с евродепутатите Илияна Йотова и Биляна Раева, присъстваха на пленарно заседание в Народното събрание.
В Президентството на РБългария младите хора посетиха младежката приемна и се срещнаха с екипа на президентската канцелария – Андрей Бунджулов, Силвия Текенджиева и Емилия Русенова и с младежи стажанти работещи в президентството. Младите парламентаристи се срещнаха и с представители на бизнессредите от Националното сдружение на малкия и среден бизнес в България и „Джуниър Авчийвмънд”.
В сградата на Столична община участниците работиха за създаване на мрежа на младежките съвети и парламенти и координиране на дейностите.

Още снимки
 Прочитания: 1766 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign