Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискутират проблемите на средното образование

 27 Ноември 2008

Национална теоретична конференция на тема “Проблеми на реформата в средното образование” бе открита днес в Кърджали. Над сто души -областни координатори и синдикални председатели на СБУ към КНСБ от страната, директори на учебни заведения, представители на родителски настоятелства и ученически съвети се включиха в работата на форума. Официалните гости на конференцията са Наталия Михалевска и Александър Трингов –началник отдели в МОН, Надя Джунджулова-началник на Регионалния образователен инспекторат, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и неговият заместник Елисавета Кехайова, председателят на РКС на КНСБ Иванка Караколева.
Конференцията бе открита от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, която по-късно изнесе и встъпителен доклад по дискутираната тема за реформата в средното образование.
Участниците във форума бяха поздравени и от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, който заяви, че образованието е и ще бъде приоритет на приоритетите в работата на ръководството на община Кърджали. Градоначалникът изрази задоволството, че именно Кърджали е домакин на Националния форум.
Той допълни, че вече пета поредна година общината поема своите отговорности, свързани с цялостната реформа в тази сфера. Но образованието е процес, в който всеки има задължения и те се отнасят както за представителите на местната власт, така и за ръководствата на учебните заведения ,на учителите и на родителите, каза кметът на Кърджали в обръщението си към участниците в конференцията.
След официалната част срещата - дискусия продължи с представяне на доклади от доц. д-р Ивайло Тепавичаров, декан на Педагогическия факултет към СУ „Климент Охридски” доц. д-р Бончо Господинов, Педагогически факултет към СУ „Климент Охридски” и д-р Дора Щерева – доктор по методика на чуждоезиковото обучение, Педагогически институт „Любен Каравелов”, гр. Кърджали.
Обсъдени бяха теми, свързани със стратегии на образователната реформа, педагогическата квалификация на учителите, както и реформата на средното образование през призмата на висшето образование.
В края на днешния ден се очаква участниците във форума да приемат заключителни решения, свързани с реформата в средното образование в страната.

Още снимки
 Прочитания: 2920 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign