Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Да дадем шанс на всички деца!

 03 Декември 2008

Деца със специфични образователни потребности от Кърджали участваха в двуседмично театрално ателие в Казабланка от 9 до 23 ноември. Заедно със свои връстници от няколко държави те представиха пред публика спектакъла “Аладин и вълшебната лампа “.
Мехмед Имам от ПУИ "П.Берон" и Георги Манолов от СОУ”П.Р. Славейков“ бяха придружавани от Галина Топалова- ресурсен учител. Организатор на ателието е Международният институт за средиземноморски театър с център Мадрид.
Неговата програма "Другият театър” има за цел децата с увреждания от страните от басейна на Средиземно и Черно море да репетират и представят театрална пиеса пред публика като истински артисти, да се опознаят и създадат контакти помежду си.
Пътуването на децата до Мароко се осъществи чрез Фондация “Авансцена “ и МТСП. Г.Манолов и М. Имам бяха единствените предствители на нашата страна. Това е второ участие на деца с увреждания от Кърджали в междунардоното ателие, през 2006 г . възпитаници на ПУИ ”П.Берон“ се представиха в Монпелие, Франция.


Още снимки
 Прочитания: 1956 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign