Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Подай ръка

 05 Декември 2008

Със “Среща на поколенията” започнаха днес проявите в Кърджали по повод 5 декември- Международния ден на доброволеца.
В залата на Областния съвет на БЧК се събраха ветерани на червенокръсткото движение , членове на младежки и детски клубове, приятели и спомоществователи на ЧК .
Участниците обявиха старта на Коледната благотворителна кампания, насочена към децата от Дневен център “Надежда” и бенефициентите на екип “Домашни помощници”. На срещата присъстваха и най-младите приятели на БЧК, децата от новосформирания клуб “Подай ръка” към ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, чиято първа акция е за подпомагане на съученичката им Мария Георгиева от І клас. Детето страда от церебрална парализа и ежемесечно пътува до столицата за рехабилитация.
Да бъде доброволец може всеки, и млад, и стар, и беден, и богат.
Това ще ни кажат и участниците от благотворителния концерт под мотото “Аз съм доброволец” тази вечер.
Организатори на празничната проява са Център за работа с доброволци при Сдружение АРИРИ -Кърджали, Детско движение “Ръка за помощ” при СОУ “П.Р. Славейков”, ОДК и община Кърджали.
На сцената в Дома на културата тази вечер от 18,00 часа ще се представят състави от ЦДГ “Чайка”, ЦДГ “Здравец”, ОДК , СОУ “П. Р. Славейков”, СОУ “Владимир Димитров - Майстора”, Дом на културата и НЧ “Обединение”.


 Прочитания: 1986 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign