Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наградиха отличените в конкурса “Свят без наркотици”

 11 Декември 2008

Седем деца бяха отличени с грамоти и плакети като победители в конкурса “Свят без наркотици”. Наградите им бяха връчени лично от секретарят на община Кърджали Сезгин Бекир, който е и председател на Областния съвет по наркотични вещества. Преди това той откри официално и изложбата с рисунки на младите автори.
Повече от 60 ученика от 18 училища от областта се включиха в проявата, която е част от Националната програма за изпълнение на Плана за действие на Националната стратегия за борба срещу наркотиците в България в периода 2003-2008г.
Творбите бяха оценявани от тричленно жури, което бе затруднено при избора си на най-добрите. Затова освен трите места в двете възрастови категории бе присъдена и една поощрителна награда.
Радвам се, че в конкурса се включиха толкова много деца със своите виждания какъв може да бъде светът без наркотици, какво причинавят те и колко важно е да се работи в посока на превенцията на този проблем, каза по време на откриването на изложбата, председателят на Областния съвет по наркотични вещества Сезгин Бекир. Той изрази и надежда, чрез своето изкуство децата да предадат на своите приятели идейте си, така че те да не посягат към наркотиците.


 Прочитания: 1886 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign