Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски" ще получи ядрено- магнитен резонанс

 13 Декември 2008

Кметът на Кърджали подари картина на Джемал Емурлов на министър Евгений Желев, който гостува вчера в общината. Домакинът настоя министърът да съдейства за закупуване на ядрено- магнитен резонанс за нуждите на МБАЛ"Д-р Ат.Дафовски", който ще реши един голям проблем на хората не само от общината, но и от целия регион. Министърът пое ангажимент да помогне за решаване на въпроса. Кметът запозна госта и с големите проекти, които се реализират на територията на общината.
Малко след 14 часа вчера министър Желев откри новата централна регистратура в МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” и разгледа обновеното отделение по образна диагностика.
Добрата новина на кърджалийските медици и техните пациенти дойде по време на срещата на министъра на здравеопазването с ръководството на болницата, медицинският съвет, директорите на РЦЗ, РИОКОЗ, РЗОК и други лечебни заведения от област Кърджали, на която присъства и кметът на община Кърджали инж. Азис.
Пред тях д-р Желев обяви, че кърджалийската болница ще получи така необходимия ядрено -магнитен резонанс. Той ще бъде закупен от МЗ. Кърджалийската болница ще има шанса да бъде и сред първите десет здравни заведения в страната, които ще могат да кандидатстват за средства по Оперативна програма “Регионално развитие” с проекти касаещи здравеопазването.

Още снимки
 Прочитания: 2667 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign