Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

4 деца от Кърджали със стипендии от Фондация "1000 стипендии"

 13 Декември 2008

За втора година Фондация „1000 стипендии „ подпомага и насърчава изявите на талантливи деца от цялата страна. Сред удостоените тази година са и учениците от СОУ „ Владимир Димитров – Майстора” в Кърджали. Това са Иван Герганов заедно със своята преподавателка Мариана Пеева, познатата на всички кърджалийци малка певица Ани Желева , както и Диана Колева и Яница Тунтова.
Тази година общият брой на стипендиите за учебната 2008-2009 година присъдени от Фондацията са 976. За да бъде намерено най-точното мерило и съответно най-добрия стимул, са формулирани четири категории на стипендията. Това са стипендията за изключителни постижения и умения, наричана за краткост „изключителна стипендия”, едно ново ниво, което наричаме „специална стипендия”, стипендията за високи умения и постижения, накратко „основна стипендия” и поощрителната стипендия. Специалната стипендия се присъжда на добре представилите се в конкурса за изключителна стипендия и на тримата най-впечатляващи кандидати от конкурса за основна стипендия.
На кърджалийските деца Иван Герганов и Ани Желева са присъдени основни стипендии, който са в размер на 500 лева годишна сума и абонамент за книги на стойност 200 лева.
С поощрителни стипендии са отличени другите двама възпитаници на СОУ “Владимир Димитров Майстора”- Диана Колева и Яница Тунтова.
Параметрите на тази категория на „1000 стипендии” са кредит за книги в размер на 200 лв. и достъп до затворената част от интернет сайта на Фондацията, където всеки от удостоените с този вид стипендия ще има възможност да задава въпроси към компетентни специалисти през интернет, както и възможност да обменя идеи и въпроси с останалите стипендианти и учителите-наставници на „1000 стипендии” през затворения форум на сайта.


 Прочитания: 2140 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign