Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

МИС заседава в Кърджали

 15 Декември 2008

Кърджали днес бе домакин на изнесено заседание на ръководния състав на Министерството на извънредните ситуации (МИС), оглавявано от вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем. В работата участва и кметът на общината инж Хасан Азис, който приветства участниците и изтъкна доброто взаимодействие на местната власт със структурите на министерството.
На работното съвещание беше отчетена дейността на министерството през 2008 година и бяха обсъдени приоритетите за следващата година..
Национална система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението бе основният акцент от заседанието. Системата за оповестяване на органите на изпълнителната власт на национално ниво е готова и ще бъде тествана до 25 декември 2008г.
Системата за ранно предупреждение и оповестяване има национален, регионален, общински и локален характер. Регионалният е на ниво области - 28 на брой. Тя има възможност да излъчва десет сигнала – два за военно време, един за тестване на системата и останалите - за гражданско оповестяване при различни бедствия и аварии. След финализиране изграждането на центровете, МИС ще запознае населението с различните сигнали чрез специална информационна кампания. При изграждането на новата система е заимстван моделът, използван в Австрия.
След заседанието министър Етем и участниците посетиха Районният център за спешен телефон 112 и на място видяха как работи центърът в реална обстановка .

Още снимки
 Прочитания: 1943 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign