Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Представиха филма "Горди Родопи"

 15 Декември 2008

Документалният филм „Горди Родопи”, изработен от екип младежи при Младежки информационно-консултантски център – Кърджали, бе представен в голямата актова зала на училището – партньор по проекта СОУ „Петко Рачов Славейков”.
На промоцията на филма присъстваха ученици от училището, участниците в клуб „Туризъм” при МИКЦ, млади хора от различни младежки организации, с които МИКЦ си сътрудничи от създаването си до момента, т.е. вече една година.
Филмът е създаден като част от дейностите, обособени в т.нар. „Свободна зона” от работата на МИКЦ съгласно правилата на проекта, реализиран с финансовата подкрепа на Държавната агенция за младежта и спорта.
Документалният филм „Горди Родопи” представлява ненатрапчивата версия на младите хора за това какво са видели те на местата с най-голяма историческа и археологическа стойност около Кърджали, а именно Перперикон, Татул и пещера Утробата..
За тях най-същественото е, че с филма ще могат да покажат на по-малките си съученици, на приятелите си извън Кърджали, на всеки, който би се заинтересувал от това богатство, което имаме в нашия регион, своето впечатление, своите знания, своята гордост, че са израстнали на тази земя. Земя, която пази величието на предците.
Филмът е на разположение на всички училища, институции и организации, които биха желали да го използват за обучителни цели. Могат да заявят желанието си да бъде представен филма в МИКЦ – Кърджали, ул. „Булаир”, бл. „Момина сълза”, тел. 619062.

Още снимки
 Прочитания: 2194 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign