Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

10 години Обществена коалиция за здраве

 13 Декември 2008

Кърджали отбеляза 10 години Обществена коалиция за здраве и програма СИНДИ.
Тържеството се състоя на 12 декември в Театъра, където директорът на РИОКОЗ д-р Жени Стайкова дм, координатор на програма СИНДИ –зона Кърджали и заместник-председател на Коалицията запозна присъстващите най- важните постижения през изиминалия период и представи юбилейна книга “10 години обществена коалиция за здраве и програма СИНДИ – Кърджали”.
Кметът на община Кърджали и председател на Обществената коалиция за здраве инж.Хасан Азис поздрави всички с годишнината и увери , че общината ще подкрепя и занапред както финансово , така и институционално всички добри инициативи за намаляване рисковите фактори за човешкото здраве . Ще продължи работата на първия открит в страната кабинет за безплатно измерване на кръвното налягане и борбата с хипертонията , който ежегодно обслужва 4-5 хил. души .Г-н Азис подчерта ,че за реализиране на амбициозните цели на програма СИНДИ важна роля има доброто сътрудничество на Коалицията с РИОКОЗ и предложи през следващите години усилията да се насочат приоритетно към ограничаване рисковите фактори за здравето при децата .
За заслуги в утвърждаването и прилагането на програма СИНДИ за подобряване на общественото здраве кметът на община Кърджали и председател на Обществената коалиция за здраве инж.Хасан Азис връчи юбилейна статуетка, дело на скулптора Емил Пенчев, символизираща знака на програма СИНДИ – ръце със здравец , на доц.д-р Никола Василевски ,дм – изпълнителен директор на програма СИНДИ за България. С юбилейната статуетка бяха отличени още д-р Жени Стайкова ,дм – директор на РИОКОЗ, д-р Тодор Черкезов – изпълнителен директор на МБАЛ”Д-р Ат.Дафовски”, Кузман Димов – председател на коалицията през периода 2001-2004 год., г-н Сейфи Неджиб – председател на Общинския съвет, областният управител инж.Ангел Коджаманов . Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис също бе отличен с юбилейния знак на Коалицията .
Празничната програма продължи с концерт на очарователната Йорданка Христова и самодейци от Дома на културата – оркестър с ръководител Нешко Нешев и танцов ансамбъл,участваха и творчески състави при читалище “Обединение” и Обединен детски комплекс.
Още снимки
 Прочитания: 2487 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign