Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Хасан Азис – гост на младите журналисти от „Славейков”

 19 Декември 2008

Публичен дебат на тема „Дядо Коледа е търговски трик” се проведе днес в Актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков”. Организиран бе от клуб „Дебати” към училището с ръководител Руса Бориславова, създаден по проект на Сдружение „Родопея – Балканика” – „Училището – творческа лаборатория”, финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, направление „Да направим училището привлекателно за младите хора”.
Отборът, подкрепящ тезата, че Дядо Коледа е търговски трик, стартира дебата с аргументите си, че далеч преди самия празник. Добрият старец започва да ни гледа от всички реклами, вкл. на бира, на почивки, на телевизии, а търговските обекти по това време на годината реализират рекордни печалби.
След това по същия начин отборът, отричащ тезата, представи своите аргументи и защити позицията, че Дядо Коледа и символ на доброто, на благородството, на задружността и семейната топлина, че по време на Рождество хората стават по-добри, по-съпричастни. Като пример бе посочена кампанията „Българската Коледа”.
Заваляха твърдения, въпроси и отговори, с които всеки се опита да защити по най-добрия начин тезата на своя отбор.
На финала Пенка Ууд, председател на журито, сподели радостта си от факта, че традицията в училището да се организират дебати е възобновена. Разказа накратко как преди години тази зала е била мястото, където са се провеждали дискусии с участие на цялата кърджалийска общественост. Тогавашните дебатьори днес са прекрасни лекари, адвокати, етнолози и т.н., отчасти и благодарение на факта, че са поспорили градивно в ученическите си години.
Специален гост на дебата бе кметът инж. Хасан Азис, който малко преди това се срещна с учениците от Журналистически клуб „Славейков” с главен редактор Валентин Хаджинаков от 12а клас. В присъствието на директора на училището Милко Багдасаров и ръководителите на клуба Вълчо Милчев и Антония Маровска кметът обсъди с младите журналисти възможността да си сътрудничат при издаването на Бюлетина на Община Кърджали и реализирането на общи проекти, представящи общината и специално живота на младите хора. Г-н Азис покани членове на клуба да присъстват на неговите брифинги. В качеството си на редовен участник в Комитета на регионите той обеща да съдейства ученици от Кърджали да го придружават в Брюксел и на място да се запознаят с работата на европейските институции.Славейковци подариха на градоначалника най -новия брой на Ученически вестник „УПКО”, показаха му с гордост кабинетите в училището и проследиха заедно дискусията на Клуб “ Дебати”.

Още снимки
 Прочитания: 2462 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign