Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

95 години СОУ "Отец Паисий"

 19 Декември 2008

95 години от създаването си чества днес първото светско училище в Кърджали – “Отец Паисий”. Училището е открито официално със заповед на министъра на Народното просвещение от 7 ноември 1913 година, а месец по -късно на 12 декември е назначена и първата учителка Параскева Ванкова.
Проявите, свързани с празника, стартираха рано тази сутрин. Докато в актовата зала на училището се изявяваха паисиевските таланти, в специализираните кабинети се провеждаха състезания по математика, биология , химия и компютри, по същото време най-добрите спортисти мериха сили в турнира по тенис. В празничната програма до края на деня бяха включени и няколко филмови прожекции, сред които премиерата на филма, посветен на 95-тата годишнина на СОУ “Отец Паисий”.
Тази вечер от 18 часа в Дома на културата ще започне и тържественият концерт по случай юбилея на първото светско училище в Кърджали.
Днес в училището се обучават над 1200 деца. Няколко преподавателски екипа работят по 24 проекта, а материалните активи, постъпили в учебното заведения са в размер на 463 000 лв. По проект на МОН през тази учебна година предстои да бъдат въведени и униформи за учениците.

Още снимки
 Прочитания: 2206 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign