Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ботевци отбелязват 25 години чуждоезиково обучение

 23 Декември 2008

22 декември бе истински празник за ГПЧЕ „Христо Ботев”. Голямата зала на ДТ „Димитър Димов” се оказа тясна да побере всички ученици, учители, родители и бивши възпитаници, дошли да отбележат 25 години чуждоезиково обучение. „Мостът, по който минахме, за да се открием в миналото настоящето и бъдещето, бяха езиците…” - под този надслов премина юбилейната вечер.
В Коледната нощ се срещаха и общуваха герои от различни култури, доказвайки, че езикът не е граница, а мост между хората. Произнесени на английски, немски, френски и италиански език, тези думи събраха всички заедно и ги накараха да се чувстват истински победители.
На сцената оживя Дикенсовият Чичо Скрудж, за да докаже, че у човека доброто е по-силно и скъперникът, подаде ръка на приятел. Магията на шекспировите вещици от „Макбет” помогна в битката срещу злото. Жизнерадостното изпълнение на тиролския танц, веселите коледни песни и великолепното изпълнение на етюда от немската приказката „Фрау Холе” заредиха публиката с празнично настроение.
Лъжата на Пинокио беше разобличена с помощта на таралежчетата – символ на ГПЧЕ „Христо Ботев”, и той се научи да познава истината. Интригите на кардинал Ришельо бяха провалени благодарение на намесата на тримата мускетари и Д, Артанян, които помогнаха на кралицата да запази честта си. Танцът на мускетарите събра заслужените аплодисменти на публиката както и рицарският двубой в двореца на крал Артур.
С помощта на великия Мерилин ледовете на злото се стопиха и Ледения дворец на Снежната кралица се превърна в приказно царство, където се срещнаха българските кукери и горещия ритъм на келтския танц.
Крал Артур връчи на гимназистите меча Ескалибур, който може да бъде притежаван единствено от победителите.
На финала бивши възпитаници на Езиковата гимназия пожелаха на ботевци да продължат приказката, която нашето училище пише на различни езици 25 години.

Още снимки
 Прочитания: 2131 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign