Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бдение

 23 Декември 2008

Протеста си срещу неспиращото насилие срещу и млади хора изразиха днес младежи от Кърджали. За втори път в навечерието на Коледните празници членовете на Детски и младежки парламент към ОДК Кърджали инициираха бдение в памет на децата и младежите, загинали при трагични инциденти.
Днес точно по обяд младежите се събраха в градинката пред църквата “Свети Георги Победоносец” в центъра на града. Запалиха свещички, помълчаха за загиналите си връстници и отправиха своя апел към съучениците си, родителите си, по-възрастните към всички, които могат да прекратят насилието трайно навлезнало и в живота на младежите на България.
Младите хора на Кърджали днес разпространиха и отворено писмо към всички, в което споделят страховете си от насилието и агресията, злобата и безхаберието, които властват в отношенията както между възръстните, така и между тях. Те искат това да се промени.
Да не се забряват десетките случай, в които загиват деца-трагичната смърт на седемте деца в дискотека Индиго преди седем години, катастрофата край Лим, убийството на Кристин, убитите сестри Белнейски, убитият преди дни Стоян Балтов и още и още.
Днес за пореден път младежите на Кърджали казаха стига. Всеки живот е ценен, да го пазим заедно.

Още снимки
 Прочитания: 2398 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign